Duurzaamheid

Groenten en fruit bezitten de hoogste hoeveelheid voedingswaarden en hebben de minste impact op het milieu van alle levensmiddelen. Een product dus waar wij volledig achter kunnen staan.

Wij als Nedalpac dragen graag bij aan een duurzamere toekomst. Met ons einddoel om CO2  neutraal te worden, blijven wij zoeken naar mogelijkheden om onze uitstoot te verlagen en onze sociale bijdrage te verhogen.

  • Om afvalstromen te reduceren kiezen wij zo veel mogelijk voor duurzame en gerecyclede materialen.
  • Door het inzetten van elektraheftrucks en Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties/ Euro-6 voertuigen en het vervoer van producten te bundelen reduceren we de CO2-uitstoot en streven we naar een snelle en efficiënte logistiek.
  • Nedalpac biedt Fair Trade en Fair Produce producten aan. Het verhandelen van deze producten draagt bij aan een eerlijke prijs voor de producent en een eerlijke behandeling van de betrokken werknemers.
  • Wij participeren actief in interne en externe  projecten op het gebied van scholing, opleiding en ontwikkeling. Hierdoor werken we aan de blijvende inzetbaarheid van medewerkers.
  • Al onze keurprocessen zijn geautomatiseerd, door gebruik van tablets verbruiken wij minder papier en zijn onze processen aanzienlijk versneld.

Dit zijn een aantal voorbeelden van onze activiteiten, voor een actuele opdate kunt u ons MVO jaarverslag opvragen!